Prima pagina |  Harta Poiana Brasov |  Despre portal |  Cereri online de rezervare |  Turism in Brasov |  Contact
|
poianabrasov.org: Turism in statiunea montana Poiana Brasov: cazare hotel, pensiune, vila, harta statiunii Poiana Brasov, harta partii de schi Poiana Brasov, starea partiilor de ski si vremea, lista unitatilor de cazare din Poiana Brasov restaurante, baruri si cluburi, activitati si atractii turistice, galerii cu fotografii, cereri online de rezervari.
Hotel Condor Pensiunea Cassandra Hotel Sport SPA Hotel Acasa la Dracula Hotel Tirol

Va aflati aici: Prima pagina > Despre Poiana Brasov

Despre Poiana Brasov

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

Istoria pe scurt: Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.

Geografie: Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.

Clima: Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfarsitul lui aprilie. Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm in Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte.

Cum ajungem la Poiana Brasov? Dinspre Brasov spre Poiana Brasov circula din jumatate in jumatate de ora autobuze, sau cu taxiul. Pentru cei care vin cu masina: din Brasov sunt 13 km si din Rasnov 12 km pana ?n Poiana.

Mai multe despre Poiana brasov
La doar 12 Km de Brasov regasim statiunea Poiana Brasov amplasata pe versantul nordic al Masivului Postavarul (vf. Cristianul Mare - 1799 m), din cadrul Carpatilor de Curbura, la ora actuala cea mai complexa statiune a sporturilor de iarna din tara.

Longitudine: 25°33'12'' E
Latitudine: 45°35'42'' N
Altitudine: 950 - 1050 m.

Statiunea este avantajoasa si prin situarea ei în prejma municipiului Brasov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi si pentru constructiile si dotarile turistice de un înalt nivel. De fapt, Poiana Brasov este încadrata într-o constelatie de statiuni si cabane turistice situate de-a lungul vailor Prahovei si Timisului si în Muntii Bucegi, Gârbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului. Spre acesti munti se pot efectua excursii variate care permit vizitarea a numeroase obiective turistice.

Asemanatoare în privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a câstigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa în peisaj a dotarilor turistice, prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere în orice perioada a anului.

Privita de la înaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza în împaratia muntilor, îmbracati în haina verde a padurilor de molid si fag, în care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cât de variata pe atât de moderna imprima un plus de pitoresc.

Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atât de începatori cât si de sportivii de performanta din noiembrie pâna în martie.

Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din tara noastra. Aici întalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stâna turistica. Dispune de trei piste de coborâre si de slalom urias, de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.

Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat în ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.

Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.

Agrementul cuprinde într-o paleta elastica toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice.

Oferta specifica sezonului rece

 • practicarea schiului alpin si de fond pe pârtiile cu diferite grade de dificultate, fiind asigurat transportul cu mijloace de transport pe cablu;
 • practicarea saniusului pe pârtiile special amenajate;
 • practicarea patinajului pe patinoarul artificial;
 • plimbari cu sanii trase de cai;
 • învatarea schiului cu instructori de specialitate în cadrul scolii de schi specializata mai ales în schi alpin cât si schi fond atât pentru începatori cât si pentru avansati; centre pentru închirierea materialelor sportive.
Oferta specifica sezonului cald
 • drumetii montane în Masivul Postavarul;
 • alergarea si mersul pe jos sunt favorizate de terenul cu pante reduse si de numeroasele alei strajuite de paduri de conifere;
 • tenis de câmp pe terenurile amenajate în apropierea hotelurilor;
 • minigolf si handbal pe terenul din zona lacului;
 • schi pe iarba;
 • plimbari cu barci si hidrobiciclete pe lacul Poiana;
 • cursuri de calarie si practicarea echitatiei în împrejurimi;
 • pescuit agrementiv;
 • windsurfing, yolle si ambarcatiuni pe lacul Moacsa (40 Km);
 • miniparc de distractii pentru copii.
Apreschi - activitati de agrement pe tot parcursul anului:
 • înot, sauna, masaj la piscinele din statiune; gimnastica de întretinere; popicarie; mese de biliard;
 • videoteci; cinematograf; jocuri electronice;
 • program de folclor; arta culinara traditionala româneasca; program de actiuni si obiceiuri populare românesti organizate la diferite date calendaristice;
 • pentru copii exista gradinite al caror personal vorbeste si limbi straine;
 • excursii - turul municipiului Brasov cu vizitarea principalelor obiective;
 • excursii la: Castelul Bran, Complexul Sâmbata, Cheile Bicazului, Bucuresti, Nordul Moldovei, Delta Dunarii, litoral.
La cererea delegatiilor de firme si în raport cu cererea turistica, se vor organiza si alte actiuni turistice menite sa conduca la o vacanta cât mai placuta în statiunea Poiana Brasov.

Statiunea Poiana Brasov reprezinta totodata si locul preferat de antrenament si refacere pentru sportivi de performanta de diferite discipline. Cercetarile medicale întreprinse asupra antrenamentului sportivilor au aratat influenta binefacatoare a curei de altitudine din Poiana Brasov asupra capacitatii lor de efort.

De asemenea, Poiana Brasov poate gazdui diferite consfatuiri, întruniri, simpozioane pentru grupuri de 150 - 200 de persoane, asigurându-se cazarea, masa si sali de conferinta la care se adauga seara si la sfârsit de saptamâna, variate programe de agrement, excursii prin împrejurimi. În prezent se are în vedere constituirea unui club V.I.P. cu dotari la nivel ridicat de exigenta (instalatii de tradus simultan, mobilier adecvat).

Între cladiri, baze sportive si terenurile de agrement exista un paienjenis de alei, drumuri asfaltate si poteci a caror parcurgere da posibilitatea cunoasterii statiunii si împrejurimilor.

Accesul în statiunea Poiana Brasov se poate realiza din localitatile Brasov si Râsnov, prin doua sosele modernizate, precum si prin numeroase trasee turistice ce pornesc din localitatile: Brasov, Timisu de Sus, Timisu de Jos, Pârâul Rece, Râsnov si Cristian.

O atractie deosebita în Poiana Brasov o constituie Centrul de Echitatie. Acesta este situat în nordul statiunii, pe stânga soselei spre Brasov, în apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai, cu toate anexele necesare, de un manej (70x50 m) si de un teren de sport multifunctional.

În curtea Centrului de Echitatie a fost dat în folosinta un popas turistic cu 12 casute, bufet si bar de zi, destinate în special celor veniti sa practice calaria.

Turistii pot sa apeleze la sfaturile unor instructori calificati care sa-i initieze în arta calariei. Aici se poate închiria si echipamentul necesar practicarii acestui sport, iar pentru începatori sunt organizate cursuri de calarie cu o durata de 6 zile.

De asemenea, se organizeaza plimbari de agrement calare, plimbari cu carute cu coviltir, cu calesti, trasuri si sanii. În cadrul centrului sunt prezentate la cerere, demonstratii de calarie.

De o deosebita apreciere se bucura excursiile calare pe urmatoarele trasee:
 • Centrul de echitatie - Cabana Junilor - Stâna Turistica - Spinarea Lunga - Cabana Aviatorilor.
 • Centrul de echitatie - Cabana Junilor - vila Ruia cariera - Poiana lui Brânca - Valea cu Apa - Pietrele lui Solomon (popas).
 • Centrul de echitatie - Cabana Junilor - vila Ruia cariera - Groapa lui Simon - Crucul Mare - Cabana Postavarul.
 • Poiana Brasov - Bran.
 • Poiana Brasov - Tâmpa.
 • Poiana Brasov - Râsnov - Cabana Cheia - Cabana Trei Brazi - Timisu de Sus - Cabana Postavarul - Poiana Stechil - Centrul de echitatie.
În apropierea hotelurilor sunt situate restaurante cu specific românesc:
 • Coliba Haiducilor - restaurant cu specific românesc
 • Sura Dacilor - restaurant cu specific românesc
 • Vânatorul - restaurant vânatoresc
 • Favorit - club de noapte
 • Stâna turistica - restaurant în stilul unei stâni
 • Miorita - program folcloric si bucatarie traditionala.

Cauta  

Agentia de turism OMTravel din Brasov

Brasovean.ro - portal cazare si prezentare Brasov

Vremea si starea partiilor de schi
Imagini live Poiana Brasov - adevarata prognoza a vremii!

© Copyright 2012 O.M. Travel SRL
Politica de confidentialitate |  Termeni de utilizare |  Cereri online de rezervare
Functioneaza cu LOGTurism - www.log.ro

Reteaua proprie:  www.omtravel.ro /  www.brasovturism.ro /  www.poianabrasov.org /  www.civiccenter.ro /  www.limage.ro